Over Pike Consult

Sinds 2019 zet Pike Consult zich in om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Dit doen wij door projecten te leiden op het gebied van Value Based Healthcare en het gestandaardiseerd verzamelen van uitkomstinformatie. Pike Consult is opgericht door Esther Snoek en het team is inmiddels versterkt door Marleen Oostendorp. Als een hecht team zijn wij dagelijks vol passie bezig om de kwaliteit van zorg in Nederland te verbeteren. Wij doen dit aan de hand van de principes van Michael Porter, de grondlegger van Value Based Healthcare (VBHC). Goede zorg vinden wij immers het allerbelangrijkst.

Esther en Marleen hebben al enkele jaren samengewerkt in het Erasmus MC, waar wij beiden ervaring hebben opgedaan in het implementeren van Waardegedreven zorg voor verschillende aandoeningen. In het bijzonder hielden wij ons bezig met het gestandaardiseerd inrichten van een IT platform om de sets voor uitkomstinformatie te kunnen meten, evalueren en gebruiken in de spreekkamer.

Meer weten over ons? Wij stellen ons graag aan je voor!

Projecten
Esther Snoek

Esther Snoek

“Ik ben continu op zoek naar mogelijkheden om de gezondheidszorg te verbeteren.”

“Met mijn achtergrond als verpleegkundige weet ik precies hoe het er in de zorg aan toe gaat. Acht jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de werkwijze van Value Based Healthcare en sindsdien heb ik dit niet meer losgelaten. Zo heb ik veel ervaring opgedaan in ziekenhuizen en bij grote koepelorganisaties. Hoe dat er in de praktijk uit ziet? Ik ben continu op zoek naar mogelijkheden om de gezondheidszorg in Nederland te verbeteren. En dus de kwaliteit van zorg te waarborgen. VBHC zie ik als een waardevolle strategie om in samenspraak met de patiënt de allerbeste zorg te leveren tegen de laagste kosten. Tegenwoordig ben ik een ervaren projectleider en ben ik als een vis in het water in een dynamische en innovatieve werkomgeving. Wat mijn kracht is? Ik ben een echte verbinder. Ik ben gedreven in het bereiken van een consensus waarbij ik de persoonlijke waarden van anderen respecteer. Ook ben ik kundig in het gezamenlijk toewerken naar een resultaat.”

06 - 38 60 49 02

e.snoek@pike-consult.nl

LinkedIn

Marleen Oostendorp

Marleen Oostendorp

“Mijn hart ligt bij een persoonsgerichte benadering van de zorg en VBHC sluit hier naadloos op aan.”

“Tijdens mijn studie Gezondheidswetenschappen ben ik enthousiast geworden over persoonsgerichte zorg. Mijn hart ligt bij dit type gezondheidszorg en de methode van Value Based Healthcare sluit hier naadloos op aan. Vandaar dat ik mij tijdens mijn master graag wilde verdiepen in waardegedreven zorg. Zo heb ik in het Erasmus MC samen met een team diverse implementaties begeleid om de kwaliteit van zorg te verbeteren. Ook heb ik projecten georganiseerd om mensen bewust te maken van de voordelen van onze werkwijze. Hier heb ik mijn talent voor organiseren en plannen ontdekt en dat talent komt bij Pike Consult goed tot recht. Als junior consultant ondersteun ik organisaties bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg. Ik heb tijdens mijn projecten zelf mogen ervaren wat het effect kan zijn van het inzetten van innovatie en gestandaardiseerd data verzamelen. Daarom vind ik het fantastisch om zorginstellingen hierbij te ondersteunen.”

06 - 81 56 70 96

m.oostendorp@pike-consult.nl

LinkedIn

Projecten